De sleutel in handen

Manifest Woonwijzer Filmpjes Visiesheet Actie Medestanders

Het manifest De sleutel in handen laat zien wat er allemaal verbeterd moet - en ook kan - worden om wonen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid mogelijk te maken. De nood is hoog. Het moet anders!

 

>>Klik hier om het manifest te downloaden

Met het project 'Wonen alleen is niet genoeg' wil Ypsilon de stem versterken van mensen die het in hun eentje niet lukt om passende huisvesting te vinden voor zichzelf of voor hun kwetsbare naasten.
We maakten met een grote groep medestanders het manifest en de woonwijzer. Voor de volgende stap hebben we uw organisatie nodig. Wij vragen alle organisaties in het veld om bij landelijke én lokale beleidsmakers, ondersteuningsorganisaties, gemeenten en woningcorporaties aan te kaarten dat het anders moet en dat het ook anders kán. In de woonwijzer staan tal van goede voorbeelden.

De aanbieding van het manifest aan staatssecretaris Paul Blokhuis was een belangrijke stap. Blokhuis voelt de verantwoordelijkheid die op zijn schouders rust: “ik zal me er ook hard voor maken. Als coördinerend bewindspersoon ben ik ook verantwoordelijk voor problematiek op het gebied van dak- en thuislozen en heb ik natuurlijk veel contact met gemeenten en woningcorporaties. Ik zal me sterk maken om ervoor te zorgen dat de gemeentes aan de slag gaan met de 6 punten uit het manifest en ervoor zorgen dat het geen ‘dooie woorden’ zijn.”

Paul Blokhuis neemt 'sleutel' in ontvangst. Doet u al mee?